H-pláza a friss húsok és húskészítmények nagykereskedése.
 

Csirke

  • Egész csirke
  • Bontott csirke
  • Egész csirkecomb
  • Egész combfilé - bőrös, bőr nélküli
  • Felsőcomb
  • Alsócomb
  • Csontos mell
  • Csirkemell filé
  • Szárny
  • Máj
  • Darált csirkehús
  • Farhát
  • Nyak
  • Láb
  • Tisztított láb
  • Szív
  • Fej
  • Aprólék
  • Zúza
  • Bőr
  • Mellcsont
  • Combcsont
Baromfi nagyker, csirke

Árlista

Saját márkás termékek

Saját márkás termékek

Ha különlegességre vágyik kóstolja meg a H-Pláza saját márkás termékeit!
Akció

Akció

Aktuális akciónkról, kérem érdeklődjön munkatársainknál. Kapcsolat
Rendelési tudnivalók

Rendelési tudnivalók

A H-Pláza éttermeknek, szállodáknak és magánszemélyeknek szállít házhoz.
Miért olyan közkedvelt a csirkehús?

Miért olyan közkedvelt a csirkehús?

Mely csirkéből készült ételeket főzünk a leggyakrabban?



Magyarországon a legismertebb és legkedveltebb hús a csirke. Valószínűleg azért, mert könnyen és gyorsan elkészíthető, az ára a többi húshoz képest pedig kedvezőbb. Kedvelt még azért is, mert nem túl zsíros, nem tartalmaz túl sok kalóriát, elkészítési lehetősége pedig szinte végtelen. Bármilyen körethez, illetve ételhez jól párosítható.

Az ételek élvezeti értéke nagyban függ a hús minőségétől, így fontos, hogy a csirkehús vásárlásnál odafigyeljünk a következőkre:
  • A friss csirkehús enyhén rózsaszín színű, tömör.
  • Előrecsomagolt termék esetén nézzük meg a színét, az állagát, a címkét, valamint az eltarthatóságot.
  • Fagyasztott csirke esetében ne vegyünk meg olyan húst, aminek sérült a csomagolása, vagy jégdarabok vannak rajta.
  • Ha a hentes pultban vásárolunk, óvakodjunk az előre ledarált húsoktól, a panírozott áruktól, az előre bepácolt termékektől.

Akinek igazán fontos a minőség, a hús frissessége mellett a csirke tartásának módjáról, a levágás, illetve a szállítás menetéről is informálódik. Nem mindegy, hogy nagyipari körülmények között tartott csirkétől, vagy házi tyúktól származó húst vásárolunk.

A csirkemellet szinte bármilyen módszerrel elkészíthető: süthetjük, főzhetjük, grillezhetjük, stb.…  A combot készíthetjük panírozva, vagy sütve.  A ropogós sült csirkeszárnyakat bármilyen alkalomra tálalhatjuk, és ízlésünk szerint fűszerezhetjük.

csirkecomb
 

Csirkemellből leggyakrabban talán rántott húst szoktunk készíteni. Szinte mindenki szereti, gyorsan elkészül, bármilyen körettel tálalható. A csirkehúst panírozás előtt megtölthetjük különböző sajtokkal, sonkával, zöldséggel vagy éppen ezek keverékével, így még finomabb végeredményt kapunk.

Népszerű magyar étel a csirkepaprikás. A magyar konyhára jellemző összetevők közül mindet tartalmazza: hús, paprika, bors, vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom, tejföl. Köretként legjobban nokedli illik hozzá, de tésztával is gyakran fogyasztjuk.

Aki a csirkemellet pörköltként használja fel, csirke brassóit is készíthet belőle. A brassói alapesetben disznóhúsból készül, de csirkével is legalább ugyanolyan finom, és gyorsabb elkészíteni. Ebédre, savanyúsággal tökéletes választás.
Engedély szám:HU-1084EK Felír szám:AA0101350